ekologisk ansiktsolja, inte svårt att göra själv

Det är riktigt inne nu att göra egen hudvård, DIY = Do It Yourself. Jag har testat att göra en egen ekologisk ansiktsolja. Jag tog av det jag hade hemma och resultatet blev superbra. Jag tog jojobaolja som bas, den tog jag lite mer av. Jojobaoljan är ju väldigt bra för huden då den balanserar hyn. Sedan tog jag arganolja för att jag tycker den ger min hy fint lyster och den går relativt snabbt in i hyn. Arganoljan kan du läsa mer om här Jag tog även i lite hampaolja för att den gör hyn mjuk och spänstig. Det man kan göra är att droppa i lite essentiella oljor för att få en behaglig doft men jag skippade det, dels för att det är mycket prat om allergiska reaktioner då den är i så ren form och dels för att jag ville ha den utan doft. Den ekologiska ansiktsoljan står nu i mitt skåp och jag använder den nästan varenda dag.

ekologisk ansiktsolja

Kommentera