Category Archives: Oljor

Här hittar ni många tips och råd angående många olika ekologiska oljor och naturliga oljor

Ekologisk olja med spf och helande egenskaper

Jag har nu i min hand två fantastiska naturliga oljor som jag kommer ha med mig i sommar. Den ena är en kallpressad naturlig Hallonolja, oljan har ett naturligt SPF inbyggt i sig. Jag skulle rekommendera denna på försommaren när det fortfarande inte är så varmt. Annars rekommenderar jag dig ett ekologiskt solskydd.

image

Den andra ekologiska oljan är nyponoljan. Har du råkat vara i solen utan solskydd och fått lite solsveda/solbränna så är detta oljan för dig. Den har otroligt bra helande egenskaper som påskyndar läkningen. Här hittar du den naturliga Hallonoljan och här hittar du den ekologiska nyponoljan.

Mogen hy, den perfekta oljan för dig

Hampa olja är en olja som är rik på essentiella fettsyror och har en extremt hög halt av omega. Med dessa ingredienser och en rad andra så hjälper de din hy att bibehålla dess elasitet, alttså att din hy skall fortsätta vara spänstig så att du slipper rynkor. Denna olja funkar utmärkt som en anti-ageolja.

ekologisk hampaolja

Hampa olja funkar inte bara till din kropp utan är utmärkt till att ge en powerboost till ditt hår och skalp. Oljan kan du ha som en hårinpackning innan dusch. Oljan jobbar då in de viktiga ingredienser i ditt hår så att det lämnas stärkt och glansigt. Här kan du läsa mer om hampa olja

Ekologisk mandelolja-en riktig vän för din hy

Har jag berättat om ekologisk mandelolja. Har du väldigt känslig hy så är denna olja det rätta för dig. Vad ska jag ha den ekologiska mandeloljan till? Den är perfekt som en sminkbortagare även runt ögonen då den är så mild. Du slipper den där irritationen när det svider i ögonen. Är det en ansiktsrengöring du vill ha och vet med dig att du har smink som är svårborttaget så skulle jag rekommendera att blanda i lite ricinolja. Är du osäker så prova alltid först med mandeloljan då den är väldig mild mot hyn medans ricinoljan är lite mera kraftigare. Det man kan ha mandeloljan till annars är: En perfekt hud olja som gör din hy spänstig och motverkar torr hy. Smörj in så ofta du behöver. Perfekt som massage olja då den tar lite tid på sig att sjunka in. Följ mig här på bloggen för mer tips inom naturlig hudvård. Här hittar du den ekologiska mandeloljan

ekologisk mandelolja

ekologisk ansiktsolja, inte svårt att göra själv

Det är riktigt inne nu att göra egen hudvård, DIY = Do It Yourself. Jag har testat att göra en egen ekologisk ansiktsolja. Jag tog av det jag hade hemma och resultatet blev superbra. Jag tog jojobaolja som bas, den tog jag lite mer av. Jojobaoljan är ju väldigt bra för huden då den balanserar hyn. Sedan tog jag arganolja för att jag tycker den ger min hy fint lyster och den går relativt snabbt in i hyn. Arganoljan kan du läsa mer om här Jag tog även i lite hampaolja för att den gör hyn mjuk och spänstig. Det man kan göra är att droppa i lite essentiella oljor för att få en behaglig doft men jag skippade det, dels för att det är mycket prat om allergiska reaktioner då den är i så ren form och dels för att jag ville ha den utan doft. Den ekologiska ansiktsoljan står nu i mitt skåp och jag använder den nästan varenda dag.

ekologisk ansiktsolja

Arganolja, ett mirakel för ditt hår och kropp

Nu när sommaren är här känns allt mycket lättare med naturlig hudvård. Jag slipper ha torr hy då vinter oftast torkar ut min hy. På sommaren gillar jag att använda ekologisk olja som återfuktar. Arganolja är en stor favorit då den funkar bra till både hår och kropp. Jag gillar att ta på den på kroppen då min hy blir väldigt mjuk och len, precis som hyn skall vara. Att ha den i håret är helt toppen. Det gör jag då och då som en kur när mitt hår känns torrt, slitet och tråkigt. Dagen efter kuren ser mitt hår helt fantastiskt ut. Har ni några favoriter som ni brukar använda? Knepet med arganolja i håret är att, ta endast ett få droppar i nyduschat hår. Dra ut det i topparna och i även i hårbotten om du behöver det. Låt det sitta i ett tag för att sedan föna bort de efterblivande resterna som inte går in. Skulle du vilja ha tag på din egna olja. Köp din arganolja här.

arganolja