Tag Archives: ekologisk olja

Jojobaolja

Hört  talas om den fantastiska jojobaoljan?  Det är en olja som liknar vår egna från vår talgkörtel. Lider du av torr hy eller fet hy, inga problem. Med jojobaoljan så kan man säga att du lurar kroppens egna system när du smörjer på oljan. Då tror kroppens talg att den redan producerat olja. Här till det fina tricket : oljan balanserar upp din hy vare sig du har torr hy eller fet hy. Det är därför som jojobaoljan är så fantastisk populär och du hittar den som ingrediens i så många produkter. Här kan du hitta denna fantastiska ekologiska jojobaolja
image

Ekologisk jojobaolja

Jojobaoljan är väldigt lik vår egna olja som produceras naturligt från talgen..Det är just den oljan som ger den härliga lystern till vår hy. Det bästa med Jojobaoljan är att den balanserar talgproduktionen. Med det vill man säga att den hjälper både vid underproduktion ( torr och lättirriterad hy ) och även vid överproduktion (fet hy med acne )

Funkar också perfekt att rengöra ansiktet med innan läggdags. Droppa på en pad och börja rengöra. Du skall snart se att sminket försvinner med lättsamhet.

Ibland kan man få små acneprickar ( små små röda prickar i ansiktet ) Det kan man få om man är känslig i hyn, då kan man istället prova en ekologisk Jojobaolja så brukar problemet vara löst.

Perfekt i ansiktet också efter en rakning

Jojobaolja till ditt hår

Är du torr i hårbotten kliar det ofta. Det du behöver är en riktig bra återfuktare för håret. Ta jojobalojan och gnid in några droppar. Oljan är så bra att den återfuktar ända ner och behåller fukten. Ibland får man upprepa ett par tillfällen innan man märker skillnad beroende på hur torr man är.

Testa även att ta 1 till 2 droppar max (annars kan håret se väldigt fett ut ) och dra igenom topparna på ditt hår. Perfekta att göra i nyduschat hår och sedan föna. Denna metod kan du göra så ofta du behöver för vårat hår blir ju snabbt slitet med alla stylingprodukter och färgningar vi utsäter vårt hår för.

 

Jojobaolja till mamma och baby

Har din baby skorv kan du testa att ta lite jojoba och massera mjukt i hårbotten och se skorv försvinna

Lider du av ömma och nariga bröst hjälper det att smörja lite jojoba.

 

Jojoba i solen

Jojoban har ett naturligt spf på 4 så smörj och njut av solen.

 Jojobaoljans ursprung

Jojobaoljan kommer från buskar som kan bli upp till tre meter höga.Oljan pressas ur bären från busken. Jojoba busken gillar väldigt torra och varma platser som öknarna. Jojoba busken har otroligt långa rötter som gräver sig ner. Jojoba busken är inte alls förtjust i kyla. Du hittar jojoba busken i Nordamerika, Kalifornien, Texas, Arizona och Mexico.

Här på bilden hittar du ett exempel på en ekologisk jojoba olja från www.naturesbeauty.se